Mission Impossible med Hannibal over Alpene – Alpene

Endelig så kartagenerne muligheten til å slå tilbake mot det uinntagelige Romerriket. I 218 BC søkte Hannibal nye markedsandeler da han satset alt ved å krysse alpene med nærmere 100 000 soldater og sine afrikanske elefanter. Hannibals bragder regnes på høyde med Alexander den store, Julius Cæsar og Napoleon.

Seminaret fokuserer på prestasjonsforbedringer gjennom effektive og gode lederteam. Vi følger den sagnomsuste general Hannibal gjennom forelesninger, gruppearbeid og fysisk forflytning – i historiske fotspor. Hannibals bragder kombineres med moderne forskning omkring ledelse, lederteam og prestasjonsorientering. To faglige perspektiver trekkes spesielt frem: Teamarbeid gjennom pragmatisk lederskap og enkeltindividets teamkompetanse. Vi går i dybden på temaer som Mot og Feighet, Disiplin, Utholdenhet, Tillit og Grensesetting, Praktisk kreativitet og Vinnervilje - i fantastiske omgivelser.

Her får man faglig påfyll og økt innsikt i eget lederskap. Flere av våre deltagere anbefaler turen fordi den gir deg både mentale og fysiske utfordringer i et storslått klasserom – utfordringer som skaper utvikling i eget lederskap.

Dette seminaret er midt i blinken for lederteam som ønsker å strekke seg litt lenger, eller for organisasjoner som vektlegger en utstrakt bruk av teamorganisering. Vi skreddersyr seminaret slik at det passer for akkurat din gruppe, og din organisasjon.

Lederseminaret starter med en busstur fra Marseille til de franske Alper. Vi følger den ruten man antar at Hannibal tok. Gjennom vandringer, løsning av utfordringer, forelesninger, gruppearbeid, gode samtaler og klatring i Via Ferrata - ender vi opp på italiensk side av Alpene. Akkurat som den sagnomsuste Hannibal – som med sine elefanter og medarbeidere utførte bragder som det fortsatt synges om.

 

I samarbeid med dem har vi med stor suksess fordypet oss i tema om hvordan lederen skaper overskudd i eget liv for å se andre. Ledere med ressurser og overskudd er nødvendig for å skape hverdagsmagi, og slik kan vi bidra til å gi små barn enda større muligheter!

Robert Ullmann, Daglig leder, barnehagestiftelsen Kanvas